na prostoru starog 'tranzita'

Nesreća u Osijeku; srušila se lučka dizalica, ima ozlijeđenih

03.01.2023 u 10:23

Bionic
Reading

Velika lučka dizalica na prostoru starog 'Tranzita' u Osijeku se srušila pri čemu su, kako se neslužbeno doznaje, četiri osobe ozlijeđene

'Dobili smo dojavu o nesreći u 8.40 sati', potvrdila je za tportal glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer. Okolnosti nesreće se utvrđuju, a na teren su izišle sve žurne ekipe. Ozlijeđenima je odmah pružena pomoć u bolnici, ali je zasad nepoznata težina njihovih ozljeda, javlja Večernji list.

  • +2
Četiri osobe ozlijeđene pri padu velike lučke dizalice Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Lučka dizalica smještena je uz rijeku Dravu neposredno ispod Kliničkog bolničkog centra Osijek (KBC). Na tome se mjestu spajaju dvije dravske šetnice. Radi se od posljednjoj dionici velikog projekta nakon kojega će Osijek imati najdužu šetnicu uz rijeku u Europi.

  • +10
Tvrtka Luka Tranzit za Dan grada Osječanima poklonila lučku dizalicu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Osječanima je dizalicu za Dan grada 2021. godine poklonila našička Nexe grupa, kako smo pisali već ranije. Riječ je o 25-metarskoj dizalici koja je od 1974. godine na prostoru stare luke Tranzit služila za pretovar rasutih tereta. U funkciji je bila do prije šest godina. U budućnosti je trebala služiti kao spomenik industrijske baštine i vidikovac uz rijeku Dravu.