ukupno 60 tisuća kuna

Neodgovorni vozač u Zagrebu kažnjen s gotovo 20 tisuća kuna; nikad nije položio vozački, a zatečen je u prometu pijan

01.04.2022 u 13:27

Bionic
Reading

Četiri vozača ulovljena u prometnim prekršajima u Zagrebu kažnjena su s gotovo 60.000 kuna

U utorak, 29. ožujka oko 1 sat, 59-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Dužice utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,77 g/kg. Nadalje je utvrđeno da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom od 19.700 kuna.

Istog dana oko 17.30 sati, 23-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Jakuševačkom ulicom u smjeru zapada. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja. Vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna  

U četvrtak, 30. ožujka oko 19.30 sati, 26-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem  alkohola od 1,22 g/kg te za vrijeme dok mu je izdana zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima  B kategorije, upravljao  osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Selske ceste gdje je ujedno i sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 16.500 kuna dok mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.  

Jučer, 31. ožujka 20-tak minuta poslije ponoći, 19-godišnjak je prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Remetinečke ceste gdje je i zaustavljen od strane policijskih službenika. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.200 kuna.