PREKRŠAJNE KAZNE

Nasilnog načelnika Severina pustili na slobodu, ima jedan uvjet

13.07.2023 u 10:10

Bionic
Reading

Žarko Žgela, HDZ-ov načelnik iz općine Severin koji je tukao vlasnicu kafića, branit će se sa slobode, uz uvjet da ne smije prići tom kafiću, odlučio je sudac, javlja Večernji list. Žgela je uhićen, zajedno s još dvije osobe, zbog sukoba u ugostiteljskom objektu i na parkiralištu koji se dogodio u nedjelju oko 23.00 sata u Severinu

Kako doznaje Večernji list, Žgela je prijavljen zbog naročito drskog ponašanja i prekršaja članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, za što je predviđena novčana kazna od 700 do 4000 eura te kazna zatvora do 30 dana.

Policija je priopćila da je su u ugostiteljskom objektu i na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta trojica muškaraca u dobi od 58, 27 i 24 godine narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, čime su ostvarili obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

'58-godišnjak i 27-godišnjak su u ugostiteljskom objektu vrijeđali vlasnicu revoltirani što ih djelatnica ne želi uslužiti pićem. Potom su na parkiralištu 27-godišnjak i 24-godišnjak verbalno i tjelesno napali više osoba koje su stale u obranu vlasnice, a u međuvremenu je 58-godišnjak verbalno i tjelesno napao 28-godišnju vlasnicu. U događaju je, uz trojicu počinitelja, sudjelovalo još pet osoba od kojih je troje zadobilo lake tjelesne ozljede. Ozlijeđena je 28-godišnja vlasnica te 36-godišnji i 31-godišnji gosti ugostiteljskog objekta. Trojica počinitelja su uhićena te će u zakonskom roku uz optužni prijedlog biti dovedeni sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru', navela je ranije policija.

"Primio me za vrat, odgurnula sam ga od sebe. Na kraju me gurnuo rukom po bradi i vikao mi da sam krava, da sam ovo, da sam ono i onda me počeo šamarati", kazala je vlasnica kafića u Severinu Iva Milka Kramarić, piše Večernji list.

Incident u Severinu Izvor: Društvene mreže / Autor: Mojportal.hr