nije im prvi put

Nasilnici iz Rovinja iza rešetaka, ali ne zbog premlaćivanja sina odvjetnika Pliše

08.09.2023 u 13:51

Bionic
Reading

Đurđica M. (41) i Krešimir Č. (56) od četvrtka navečer su kod pritvorskog nadzornika pulske policije, ali ne zbog događaja od 2. rujna ove godine kad su brutalno premlatili i opljačkali Brunu Plišu, sina odvjetnika Miroslava Pliše, već zbog toga što su 20. srpnja, također ispred Anaconda swinger kluba u Rovinju pretukli Talijana Maurizija P. (61) koji je također bio gost kluba

PU istarska je, ne navodeći identitet osumnjičenih, objavila da je rovinjska policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 56-godišnjak i 41-godišnjakinja počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda.

Kako navodi policija osumnjičene se tereti da su 20. srpnja oko 3 sata, ispred objekta na Cesti za Valaltu, fizički napali 61-godišnjeg talijanskog državljanina koji se požalio na ponašanje jednog od djelatnika objekta.

'Ozlijeđeni muškarac zatražio je liječničku pomoć u Rovinju, a potom i u Italiji te je policija u rujnu zaprimila prijavu oštećenog i liječničku dokumentaciju iz koje je vidljivo kako je muškarac zadobio teže tjelesne ozljede.

Policijski službenici uhitili su 56-godišnjaka i 41-godišnjakinju te su ih po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 7. rujna u večernjim satima, priveli u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske', priopćila je policija.

Jutarnji list koji je doznao da se radi o Đurđici M. i Krešimiru Č. navodi da je isprva događaj, nakon što se Talijan zatražio liječničku pomoć u Rovinju, okvalificiran kao remećenje javnog reda i mira. Tek nakon pomoći pružene u Italiji i dostave dokumentacije, preko odvjetnika kojeg je angažirao, iz koje je razvidno da su mu u glavu zbog zadobivenih batina u glavu morali ugraditi metalnu pločicu, policija je počela sve detaljnije istraživati.

Privođenje redara Krešimira Č. iz Anakonde Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic