VIKEND AKCIJA

Najviše prekršaja za 'jurcanje' na jugu Hrvatske, a ovdje je ulovljeno najviše pijanih vozača

26.06.2023 u 17:01

Bionic
Reading

Dubrovačko-neretvanska županija rekorder je po prekršajima prebrze vožnje, objavila je policija nakon posljednje akcije sprječavanja najtežih prometnih prekršaja tijekom vikenda u kojem je na cestama poginula jedna osoba, a 144 su ozlijeđene

Policija je u ponedjeljak izvijestila da je u akciji od 23. do 25. lipnja zabilježila ukupno 4188 prekršaja, od čega najviše prekoračenja dopuštene brzine, njih 1345.

Rekorder po broju takvih slučajeva je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska sa 151 prekršajem, a najveća pojedinačna brzina izmjerena je vozaču na primorsko – goranskom području.

Od 390 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, najveća koncentracija od 3,12 g/kg izmjerena je vozaču na zadarskom području, a najviše pijanih vozača zaustavljeno je na zagrebačkom području.

Tijekom vikenda policija je prijavila i 603 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 270 slučajeva nepropisnog korištenja mobitela u vožnji.

U prekršajima je uhvaćeno i 15 ponavljača teških prekršaja koji najčešće dovode do kobnih posljedica. Šestorica recidivista zadržana su u policiji do 12 sati, a protiv četvorice je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je policija predložila maksimalne kazne, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.