NEKOLIKO FAKTORA

Što će utjecati na kaznu za 23-godišnjeg vozača Mercedesa: 'Mogao bi proći i s uvjetnom'

17.06.2023 u 19:53

Bionic
Reading

Tri osobe su teško, a dvije lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu kada je 23-godišnjak Mercedesom naletio na drugi automobil i pješake. Tridesetpetogodišnji pješak je u kritičnom stanju, doznaje se danas u KBC-u Zagreb. A što će biti s vozačem?

Skupocjenim automobilom s 500 konjskih snaga udario je skupinu pješaka, a zaustavio ga je udarac u druge automobile. 'Navodno je neku djecu vozio, svaki petak vozi djecu', rekao je očevidac i komentirao vozi li vozač kojeg poznaje i inače brzo. 'Nekad samo malo, ali ovo ga je baš zanijelo', rekao je taj svjedok za Dnevnik Nove TV.

Takozvani susreti automobila i nisu neka tajna. Vlasnici godinama mijenjaju lokacije, pokazuju svoja vozila i razmjenjuju iskustva. Tako je bilo i sinoć. Stotine znatiželjnika, među kojima roditelji, djeca, maloljetnici. Do jednog, kobnog trenutka.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić otkrila je što se sada događa s vozačem.

"Vozač je i dalje smješten u jedinici za zadržavanje na zagrebačkim Oranicama. Kako doznajemo, oko ponoći trebao bi biti prepraćen policijskom nadzorniku, a nakon toga ispitan i pred nadležnim općinskim državnim odvjetnikom. Tada će se donijeti odluka i o istraživanju, odnosno određivanju istražnog zatvora", izvijestila je Kopčić.

I dalje se vide tragovi kočenja iako je policija ranije tijekom dana prala cestu, a i zaplijenila njegov osobni automobil koji će sada biti jedan od ključnih dokaza", dodala je.

  • +33
Užas u Buzinu: Automobilom naletio na skupinu ljudi na parkiralištu trgovačkog centra Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Kriminalističko istraživanje još uvijek traje s obzirom na velik broj očevidaca koji treba biti ispitan.

"Sinoć nakon tragične nesreće mladić je sjeo u svoj automobil, tamo je bio neko vrijeme. Izašao je van iz automobila, bio je prilično uznemiren kako navode svjedoci. Držao se za glavu, a potom je odmah po dolasku policije prepraćen u policijska kola", doznala je Kopčić.

Treba razgovarati i omogućoj kazni, istaknula je. Sve ovisi o njegovom dosjeu, ali i okolnostima nesreće. "Ovisi naravno i o smrtnim posljedicama. Bude li ih tada mu prijeti kazna i do sedam godina zatvora. U suprotnom mogao bi proći s uvjetnom kaznom."