pala mula

Na zagrebačkom aerodromu uhićena Brazilka koja je progutala 74 kapsule s gotovo kilogramom kokaina

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 13.10.2021 13:44
  • Objavljeno 13.10.2021 u 13:25
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Nova zapljena droge na zagrebačkom aerodoromu. Kako doznaje reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, pala je mula u zračnoj luci 'Franjo Tuđman'.

Policija sumnja da je 3. listopada 2021. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla na teritorij Republike Hrvatske, točnije na prostor Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rengenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene. Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njezina zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb.

Tijeku boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.