Albanac, Kosovar i Ukrajinac

Na autocesti Rijeka - Zagreb posljednjih dana ulovljeno nekoliko švercera migranata

12.04.2023 u 15:57

Bionic
Reading

Policijska uprava primorsko-goranska kazneno je prijavila Albanca, Kosovara i Ukrajinca zbog nezakonitog prijevoza migranata iz Kosova, Iraka i Turske autocestom Rijeka - Zagreb u posljednjih nekoliko dana, izvijestila je ova PU u srijedu

Kosovski državljanin (34) u petak je, 7. travnja, zaustavljen kod čvora Vrbovsko na autocesti dok je vozio kombi Citroen jumper talijanskih oznaka. U kombiju je bilo devet državljana Iraka. Policija je utvrdila da vozilo nije registrirano za prijevoz putnika te da ih je prevozio u nehumanim uvjetima.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su nezakonito ušli u Hrvatsku, a Kosovar ih je za novac trebao prevesti u zapadne zemlje Europske unije.

Dan poslije, 8. travnja je na istom mjestu, u automobilu Fiat talijanskih oznaka, zaustavljen 45-godišnji Albanac. Prevozio je troje kosovskih ilegalnih migranata.

Obojica su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku. 

U subotu, 8. travnja, na autocesti Rijeka-Zagreb kod Ravne Gore zaustavljen je 37-godišnji Ukrajinac s reguliranim boravištem u Hrvatskoj. U BNW-u riječkih registracijskih oznaka prevozio je troje iračkih državljana i jednog turskog, izvijestila je PU primorsko-goranska.   

Svi zatečeni ilegalni migranti su zatražili međunarodnu zaštitu pa su odvedeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.