recidivist

Muškarac u Čakovcu ne prestaje voziti iako mu je ukinuta dozvola; sad je završio u zatvoru, a i oduzet mu je Porsche

14.03.2022 u 14:49

Bionic
Reading

U petak, 11. ožujka 2022. godine oko 14,35 sati u Čakovcu u Preloškoj ulici prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su osobni automobil marke Porsche čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnjak

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola policija je utvrdila da je upravljao za vrijeme kada mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog sakupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine. Zbog počinjenog prekršaja recidivist je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 28-godišnjaka privremeno je oduzet osobni automobil te je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske. Nakon utvrđenih činjenica, uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu.

Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i odredio 28-godišnjaku zadržavanje u trajanju do šest dana te je proveden u zatvor, u Varaždinu.