šteta 53.000 eura

Muškarac koji je policajcima zapalio automobile na Cresu kazneno prijavljen

14.04.2023 u 13:07

Bionic
Reading

Policija je kazneno prijavila 63-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je potpalio požar dvaju vozila u vlasništvu policijskih službenika u Cresu te ga predala pritvorskom nadzorniku, a šteta se procjenjuje na oko 53 tisuće eura, izvijestila je PU primorsko-goranska u petak

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija ga tereti za dva kažnjiva djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Požari su izazvani na automobilima u noći s utorka na srijedu, a osumnjičeni je uhićen 12. travnja navečer.

U četvrtak je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika u Cresu. Pretragom su  pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kažnjivih djela, među ostalim i ostatci zapaljive tekućina koju je koristio za izazivanje požara na vozilima, navodi  primorsko-goranska policija.

  • +12
Očevid policije na mjestu gdje su zapaljena tri vozila na Cresu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

 Osnovano ga se sumnjiči da je koristio lakozapaljivu tekućinu koju je potpalio otvorenima plamenom. Prvi požar je potpalio nešto prije ponoći 11. travnja na automobilu Mahindra, a drugu oko 4 ujutro 12. travnja na vozilu Škoda. Taj požar se proširio potom na automobile Suzuki i BMW.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da namjerno izazivanje požara na vozilima nije povezano sa službenom dužnosti oštećenih policijskih službenika.   Šteta izazvana požarom procjenjuje se na oko 53 tisuće eura.