recidivisti

Muškarac kod Rovinja dobio 45 dana zatvora jer vozi pod zabranom, a na mjesto događaja stigao pijani vlasnik vozila, i on je uhićen

11.07.2022 u 11:15

Bionic
Reading

Muškarac je vozio pod utjecajem alkohola, u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i dok mu je izrečena zabrana upravljanja, a po vozilo je došao vlasnik koji je također bio pod utjecajem alkohola

Policijski službenici su 9. srpnja oko 17.20 sati na županijskoj cesti 5096 kod Bala zaustavili automobil pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.23 promila upravljao 39-godišnjak. Osim što je bio pod utjecajem alkohola, muškarac je vozio u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova. Policijski službenici uhitili su vozača i priveli ga u policijsku postaju.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozača je podnijet optužni prijedlog te mu je nadležni sud odredio kaznu zatvora u trajanju od 45 dana i novčanu kaznu od 10.000 kuna.

Tijekom policijskog postupanja na mjesto događaja pristupio je i 43-godišnji vlasnik vozila koji je došao s automobilom, a i sam je bio pod utjecajem alkohola od 1.52 promila. Također je utvrđeno kako je 39-godišnjaku dao vozilo, iako je znao da nema pravo upravljati automobilom. Budući da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola, policijski službenici odredili su mu zadržavanje u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.