neoprezno kretanje

Muškarac kod Daruvara došao od žene preuzeti mlijeko pa je pri odlasku pregazio, od ozljeda je preminula

17.12.2021 u 09:27

Bionic
Reading

Prema policijskom priopćenju, vozač je nakon skupljanja mlijeka teretnim vozilom krenuo naprijed, a da se prethodno nije uvjerio da radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, uslijed čega je udario u 68-godišnju pješakinju koja je nepropisno prelazila kolnik makadamske ceste

U četvrtak 16. prosinca oko 13.40 sati u Velikoj Barni, u Ulici Kralja Tomislava kod kućnog broja 110, na makadamskoj cesti koja se spaja na županijsku cestu 3094 došlo je do prometnog događaja sa smrtno stradalom osobom.

58-godišnjak je upravljao teretnim vozilom daruvarskih registracijskih oznaka u vlasništvu pravne osobe, a koje je namijenjeno za prijevoz i skupljanje mlijeka. Vozač je na nerazvrstanoj makadamskoj cesti obavljao skupljanje mlijeka od građana. Nakon što je preuzeo mlijeko od 68-godišnjakinje sjeo je u vozilo te je vozilom krenuo unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, uslijed čega je prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario u navedenu 68-godišnju pješakinju, koja je ispred sebe gurala ručna kolica za prijevoz mlijeka te nepropisno prelazila kolnik makadamske ceste.

Žena je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Dom zdravlja u Grubišnom Polju, u kojem je preminula od zadobivenih ozljeda. Po nalogu dežurne zamjenice Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, tijelo pješakinje je prevezeno u Opću bolnicu Virovitica te će danas 17. prosinca biti obavljena obdukcija.

Vozač je alkotestiran, a reakcija na alkohol je izostala. Zbog navedenog prometnog događaja podnosi se izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.