nekoliko kaznenih djela

Muškarac kod Bakra pijan pucao iz puške koju ilegalno posjeduje, uhićen je

22.11.2021 u 10:51

Bionic
Reading

Policija muškarca sumnjiči za kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Hrvatski državljanin u dobi od 55 godina po završetku kriminalističkog istraživanja policijskih službenika II. policijske postaje Rijeka, kazneno je prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku. Policija ga sumnjiči da je u noći 20. studenoga na širem području Bakra, pod utjecajem alkohola od 2,97 g/kg ispalio više hitaca iz puške. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je navedenu pušku nezakonito posjedovao, kao i manju količinu različitog streljiva, pronađenu prilikom pretrage doma i drugih prostorija. Puška i pronađeno streljivo su mu oduzeti.

Policija je protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu, podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari  i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.