trovanje thc-om

Muškarac čijim su se 'veselim' bombonima otrovale spremačice kod Dubrovnika kažnjen s 27 tisuća kuna

16.11.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Državljanin Kanade u dobi od 43 godine, čiji su bomboni pretragom pronađeni u kući na području Konavala koju je unajmio za odmor, prekršajno je sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga novčanom kaznom od 20 tisuća kuna. Osim toga, naplaćeni su mu troškovi vještačenja u iznosu od 7550 kuna

Podsjetimo, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su nakon prethodno dobivenih operativnih informacija 3. studenoga 2022., temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku, pretražili spomenutu kuću za odmor. Pretragom su pronađene manja količina marihuane i plastična kutija u kojoj su se nalazili bomboni raznih oblika i boja težine 332 grama, kao i 15 pakiranja sa sadržajem nepoznate tvari omotane bijelim papirom težine 175 grama.

Bombone su prethodno konzumirale spremačice kuće kojima je nakon toga pozlilo, zbog čega su zatražile liječničku pomoć. S obzirom na to da se za pronađene slatkiše posumnjalo da sadrže supstance koje se nalaze na popisu droga, poslani su na vještačenje te je nalazom potvrđeno da se u njima nalazi THC, psihoaktivna tvar koja se dobiva iz indijske konoplje i koja spada u drogu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da pronađeni bomboni pripadaju 43-godišnjem državljaninu Kanade, u čijem najmu je bila kuća za odmor, a od kojeg je kao mjera opreza oduzeta putna isprava do okončanja kriminalističkog istraživanja. Utvrđeno je da su bomboni bili namijenjeni osobnoj uporabi i kanadski je državljanin prekršajno sankcioniran, kako je već navedeno.

Nakon što je platio novčanu kaznu kanadskom je državljaninu vraćena putna isprava i on je napustio područje Republike Hrvatske.