prebačeni u zadar

Motorna jahta zabila se u ribogojilište kod Dugog otoka

23.09.2022 u 10:38

Bionic
Reading

Motorna jahta imena 'Morning Light' koja plovi pod zastavom Republike Rumunjske s ukupno 11 članova posade udarila je noćas u ogradu kaveza ribogojilišta u Iškome kanalu kod Dugog otoka. Nema ozlijeđenih

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) noćas je u 17 minuta poslije ponoći slijedom zaprimljene dojave, u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar pokrenula je koordiniranu akciju spašavanja plovila i posade prema motornoj jahti imena 'Morning Light', duljine oko 18 metara, zastave Republike Rumunjske sa ukupno 11 osoba/članova posade, od kojih nitko nije ozlijeđen, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Motorna jahta je prilikom udara u ogradu kavezne konstrukcije ribogojilišta u Iškome kanalu, kod Dugog otoka, pretrpjela oštećenje trupa zbog kojega je primala more u potpalublje te je ostala nasukana.

Djelatnici zadarske Kapetnije evakuirali su 9 članova posade jer su voditelj i još jedan član svojevoljno ostali na jahti nadzirati privremeno saniranje oštećenja na trupu.

Nisu uočena onečišćenja mora i morskog okolišta nakon čega je devet brodolomaca prevezeno u Zadar, kamo su pristali u 3.30 sati.

Očevid o uzrocima pomorske nesreće provode službenici Lučke kapetanije Zadar, iz čije nadležnosti je vlasniku oštećene motorne jahte naloženo da mora organizirati komercijalno odsukavanje i tegalj, u najkraćem vremenskom roku.