održano ročište

Mladić koji je ubio bivšu djevojku u Našicama leži nepokretan u bolnici, no određen mu je istražni zatvor jer je prijetio i drugima

01.06.2022 u 14:25

Bionic
Reading

Sudac istrage osječkog Županijskog suda u srijedu je odredio istražni zatvor 24-godišnjaku osumnjičenom da je 21. svibnja u Našicama ubio 20-godišnju bivšu djevojku, a kako je nakon zločina pokušao samoubojstvo pri čemu je teško ozlijeđen, liječenje će nastaviti u zatvorskoj bolnici

Tužiteljstvo mladića tereti za teško ubojstvo navodeći da je žrtvu usmrtio hladnim oružjem i nakon toga pokušao samoubojstvo skokom s nadvožnjaka pri čemu je zadobio brojne ozljede.

Na ročištu, provedenom u odsutnosti okrivljenika koji je trenutno nepokretan i na bolničkom liječenju, utvrđena je osnovana sumnja da je 24-godišnjak počinio sva bitna obilježja kaznenog djela teškog ubojstva na štetu bivše djevojke, a što proizlazi iz dokaza koji su dostavljeni sudu, priopćio je glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

  • +3
Tragedija u Našicama Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

"Utvrđeno je postojanje posebnog uvjeta za određivanje istražnog zatvora, zbog bojazni od utjecaja na nekoliko svjedoka, koji imaju saznanja o namjerama okrivljenika prema žrtvi, dok se isti ne ispitaju", stoji u priopćenju.

Dodaju da je istražni zatvor određen i jer je utvrđena "bojazan od ponavljanja istog kaznenog djela prema drugim osobama" kojima je osumnjičenik "izrekao ozbiljnu prijetnju".

Protiv 24-godišnjaka je osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu, a po nalogu suda bit će premješten u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu radi daljnjeg liječenja, navode na osječkom Županijskom sudu.