SAMI ZATRAŽILI POMOĆ

[FOTO] Migranti zapeli na slapu nabujale Mrežnice, spasili ih karlovački policijski ronioci

17.12.2021 u 16:38

Bionic
Reading

Karlovački policijski ronioci spasili su slapa na nabujaloj rijeci Mrežnici dvojicu pothlađenih i mokrih iranskih državljana koji su rano u petak zatražili pomoć

Poziv u pomoć na engleskom jeziku rano u petak zaprimila je postaja Duga Resa, a nakon što je kao približna lokacija utvrđeno mjesto Keići na području općine Generalski Stol na teren su upućeni policajci koji su utvrdili da se na slapu preko rijeke Mrežnice nalazi neutvrđeni broj osoba, izvijestila je policija.

S obzirom na nabujalu rijeku Mrežnicu te gustu maglu i slabu vidljivost, prema osobama su prvi upućeni ronioci karlovačke interventne policije koji su preplivali rijeku i došli do slapa te utvrdili da se radi o dvojici muškaraca koji trebaju pomoć.

Potom su se ronioci vratili na obalu te čamcem ponovo došli do dvojice muškaraca i prevezli ih na obalu, gdje su ih preuzeli drugi policajci i kroz strmovit i šumovit teren doveli do vozila hitne medicinske pomoći, kažu u karlovačkoj policiji.

Spašavanje migranata iz Mrežnice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU karlovačka

Dodaju da su muškarci bili pothlađeni i mokri od dugotrajnog boravka u hladnoj rijeci pa im je odmah pružena liječnička pomoć, a potom su zbrinuti u zdravstvenoj ustanovi.

"Nakon otpuštanja, dovedeni su u policijske prostorije policije radi utvrđivanja okolnosti ulaska i boravka u Hrvatskoj, a dosadašnjim radom utvrđeno je da se radi o dvojici državljana Irana", priopćila je policija.

Pogled iz zraka na obnovljeni migrantski centar Lipa u blizini Bihaća Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL