kulturana

Nastavljeno suđenje u Varaždinu četvorki optuženoj za ubojstvo profesora; prijavio ih radi kršenja epidemioloških mjera

29.04.2022 u 12:31

Bionic
Reading

U nastavku suđenja četvorki optuženoj za ubojstvo profesora Nine Čengića u svibnju 2021. kod prostora varaždinske udruge Kulturana, sudsko je vijeće u petak donijelo odluku o provođenju rekonstrukcije događaja u dnevnim uvjetima, a po potrebi i u noćnim

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je nastavljeno suđenje Ivoru Vujasinoviću, Asji Gorski, Ivanu Gorskom i Dominiku Žnidarić optuženima za ubojstvo profesora Nine Čengića (35).

Optuženi su da su iz osvete, zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mjera u prostoru udruge, 35-godišnjeg Ninu Čengića oborili na tlo i udarali rukama, nogama i drvenom palicom. Uslijed primljenih udaraca, Čengić je zadobio prijelom sljepoočne kosti i razdor vena s krvarenjem u mozgu i od tih je ozljeda umro dan kasnije.

Svjedočila je Perica Kaniški, koja je ranije te noći bila u Kulturani u većem društvu u kojem je bio i Čengić. Otišla je prije tučnjave o kojoj joj je ujutro pričao Matej Gucek. Navela je kako joj je rekao da su Čengića ispratili iz Kulturne jer je radio probleme te da su se u Kulturani pritajili kada je došla policija. Nakon odlaska policije došlo je do tučnjave izvan Kultrane u kojoj su sudjelovali optuženi Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski i Dominik Žnidarić. Svjedokinja je kazala i da nije sto posto sigurna da joj je rečeno tko je tukao Čengića.

Trebao je svjedočiti i Tomislav Devčić, koji se nije pojavio na sudu.

Potom je obrana zatražila da se provede rekonstrukcija događaja jer, kako kažu, utvrđeno je da je Čengić pao sa stolca u Kulturani, ali nije utvrđeno gdje je pao. Naveli su da je vještak utvrdio da je smrt posljedica udarca od pada. Zato su zatražili da rekonstrukcija bude u noćnim uvjetima, kakvi su bili u vrijeme događaja.

Sudsko je vijeće donijelo odluku da će rekonstrukcija biti provedena u dnevnim uvjetima, a po potrebi u noćnim. Na rekonstrukciji će biti svjedoci koji su tvrdili da su vidjeli Čengićev pad sa stolca te koji su ga našli pretučenog izvan Kulturane.