PRIJEVARA I KRIVOTVORENJE ISPRAVE

Lažno se predstavljao kao agent za nekretnine, oštetio ljude za 12.000 eura

02.08.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Osumjičeni 22-godišnjak je kaznenim djelima prijevare i krivotvorenja isprave oštetio dvoje hrvatskih državljana i pravnu osobu za više od 12.000 eura, izvijestili su iz riječke policije

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare te krivotvorenje isprave.

Sumnjiči se da je u razdoblju od prosinca prošle 2022. pa do lipnja ove godine oštetio dvoje hrvatskih državljana lažno se predstavljajući kao agent za prodaju nekretnina. Naime, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, u komunikaciji s oštećenima prikazao je različitu dokumentaciju nepostojećih stanova u izgradnji na području Viškova i prilikom sklapanja ugovora o kupoprodaji krivotvorio i potpis nepostojećeg investitora za izgradnju stanova te za njih tražio uplatu akontacije, izvijestili su iz policije.

Prethodno se lažno predstavio i vlasnicima agencije za nekretnine u Kostreni dajući im lažne osobne podatke kako bi ga angažirali za navedene poslove, a čiju je dokumentaciju potom zlouporabio izmjenjujući sadržaj iste, posebice u stavkama ugovora. Tako je osim dvoje hrvatskih državljana, oštetio i pravnu osobu, a materijalna šteta se cijeni na više od 12 tisuća eura.

U protekla dva mjeseca osumnjičenik je bio nedostupan policiji i pronađen je ovaj tjedan na području Zagreba gdje je i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje u Rijeku. Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenuta tri kaznena djela, po završetku istraživanja je 22-godišnjak kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.