žrtva prevare

​Kupovao kamiona preko interneta pa ostao bez malog bogatstva

29.05.2024 u 17:25

Bionic
Reading

Crikvenička policija, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, provodi kriminalističko istraživanje o počinjenju kaznenog djela prijevara kojom je oštećen 39-godišnji hrvatski državljanin.

Riječ je o osobi koji je putem internetskog oglasnika u rujnu prošle godine stupio u kontakt s nepoznatom osobom radi kupnje dva kamiona u inozemstvu. U telefonskoj komunikaciji i putem poruka, nakon pregovora i dobivanja ponude 39-godišnjak je izvršio uplatu dogovorenog iznosa od 24.300 eura na račun koji mu je prodavatelj poslao.

Međutim, do danas mu navedeni kamioni nisu dostavljeni, a prodavatelj se više ne javlja na pozive ili poruke, niti je uplaćeni novac vratio.

Ovaj događaj potvrđuje još jednom kako je vrlo riskantno poslovati s nepoznatim osobama putem interneta. Stoga građane savjetujemo da budu vrlo oprezni kod kupnje na internetu i pri tome prije uplate prethodno provjere postoje li u stvarnosti tvrtke ,odnosno pravne osobe, koje se oglašavaju na internetu kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela. Više savjeta i informacija o internet prijevarama mogu se pronaći u projektu web heroj ULOVIMO LIKA S WEBA KOJI TVOJE € VREBA na mrežnim stranicama MUP-a.