na lokrumu

Kajak pronađen na kopnu, obustavljena potraga za kajakašima

26.09.2023 u 12:30

Bionic
Reading

Nakon što je na otoku Lokrumu, na kopnu, a ne u moru, pronađen kajak sa svom opremom, obustavljena je potraga za kajakašima jer se, kako je novinarima u utorak rekao lučki kapetan Lučke kapetanije Dubrovnik Mato Kekez, pretpostavlja da kajak uopće nije bio u moru, pa tako ni kajakaši.

"Najnovije informacije su da je na Lokrumu nađen kajak dvosjed s kompletnom opremom što daje za pretpostavku da taj kajak uopće nije bio u moru i da su osobe normalno s linijom s Lokruma došle u grad", rekao je Kekez u izjavi novinarima dodavši da je potraga zbog toga obustavljena.

Objasnio je da se ne zna tko je unajmio kajak budući da iznajmljivači nisu dužni raditi popis osoba kojima kajake iznajmljuju.

Kekez ne vidi razloga za bilo kako sankcioniranje iznajmljivača budući da su, kako je rekao, legalno iznajmili kajake, korisnici to platili i izašli na more. "Jedino što su trebali sugerirati su vremenske prilike, a jesu li to napravili ne znamo. Oni tvrde da jesu, pretpostavljam da jesu, znači rizik je i na onome tko je iznajmio kajak", dodao je.

Potvrdio je da osobe za kojima se tragalo nisu bile dio grupe. "Grupe kajaka dužne su ići s vodičima i svi koji su bili s vodičima odmah su spašeni i izvučeni", rekao je.

Potraga za kajakašima kod Dubrovnika Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Do prevrnuća više kajaka zbog nepovoljnih vremenskih prilika došlo je jučer popodne kod otoka Lokruma, a iz mora je spašeno devet te se tragalo za još dvije osobe.

Zbog noći potraga je sinoć privremeno obustavljena i nastavljena jutros, a prekinuta nakon pronalaska kajaka.