teške ozlijede

Jedan od pješaka iz nesreće u Buzinu u kritičnom stanju

17.06.2023 u 10:35

Bionic
Reading

Tridesetpetogodišnji pješak koji je sinoć teško ozlijeđen u prometnoj nesreći na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu, nalazi se u kritičnom stanju, doznaje se u subotu u KBC-u Zagreb.

Ozlijeđeni pješak ima teške ozljede glave, pružena mu je sva potrebna skrb, no i dalje se nalazi u kritičnom stanju, rekao je Hini pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb Milivoj Novak.

Nesreća se dogodila sinoć nešto iza 22 sata na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u novozagrebačkom Buzinu kada se 23-godišnji vozač mercedesom zabio u BMW i pritom ozlijedio petero ljudi.

Policija je izvijestila da je teško ozlijeđeno troje pješaka, a lakše dvije osobe koje su se nalazile u drugom vozilu.

Dvoje ozlijeđenih u nesreći primljeno je u KBC Sestre milosrdnice.

"Jedna osoba je zadržana u u bolnici, ona je stabilno i nalazi se na odjelu, dok je druga otpuštena iz Klinike za traumatologiju jer je imala lakše ozljede", izjavio je Hini ravnatelj te bolnice Davor Vagić.

Neslužbeno, kod ozlijeđenog koji je zadržan na liječenju radi se o ozljedama ramena i na glavi.

  • +33
Užas u Buzinu: Automobilom naletio na skupinu ljudi na parkiralištu trgovačkog centra Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

U KB Dubrava primljene su dvije ozlijeđene žene s lakšim ozljedama i još su na promatranju.

Dežurni kirurg Domagoj Vergles kaže da im je stanje stabilno. Jedna od ozlijeđenih žena ima ozljede noge i na daljnjoj je obradi.

Cijelu situaciju snimili su građani koji su gledali kako se vozač, koji je očito izgubio kontrolu nad jurećim vozilom, zalijeće među ljude i parkirane automobile.

Muškarac koji je upravljao mercedesom pod nadzorom je policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Vozač Mercedesa divljao po parkiralištu i zabio se u skupinu ljudi, Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar / CROPIX