odslužio kaznu

Ubojica Anđele Bešlić na slobodi nakon 22 godine: Nisam kriv!

10.04.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Ivan Bulj, ubojica Anđele Bešlić, izašao je iz zatvora u Turopolju na slobodu nakon 22 odslužene godine zatvorske kazne

Prilikom izlaska iz zatvora izjavio je da nije kriv i da će tražiti obnovu postupka. Kako prenosi RTL, rekao je i da će se vratiti u Sinj. Također navodi i da je po Bulja došao muškarac zamaskiran kapuljačom i maramom preko usta, a da su na kombiju kojim je došao bile skinute registarske tablice.

Podsjetimo, Bulj je osuđen jer je na prijevaru u vozilo u tri sata u noći početkom ožujka 2002. ukrcao Anđelu Bešlić, koja se pješice vraćala kući s koncerta te joj obećao da će je odvesti kući. Unatoč njezinu protivljenju, skrenuo je s ceste i odvezao je na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača.

Udarao ju je tupim predmetom kojim joj je nanio više ozljeda po glavi i drugim vitalnim dijelovima tijela. Tijelo je odvukao preko žičane ograde i bacio u nepristupačnu jamu te prekrio suhim granjem gdje je i pronađena mjesec dana kasnije.

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

U prvobitnoj optužnici je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu teretilo Ivana Bulja i za silovanje. Zbog promjena koje su nastale na tijelu tijekom razdoblja dok nesretna Anđela nije pronađena nije bilo dokaza za taj dio optužnog akta te je oslobođen krivnje za seksualno nasilje.

Ivan Bulj Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Tijelo je bilo u toliko lošem stanju da su djevojku identificirali s pomoću otiska prsta. Na Županijskom sudu u Splitu je osuđen za teško ubojstvo maloljetne osobe na 27 godina zatvora. Vrhovni sud je kaznu smanjio s 27 na 22 godine. Tijekom izdržavanja kazne je nakon odsluženja polovine kazne više puta tražio uvjetni otpust, ali mu nikada nije odobren.

  • +3
Ivan Bulj Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunović