DNK ANALIZA POKAZALA

Istraga u Grčkoj: BBB-ovci nisu ostavili otiske prstiju na noževima

19.10.2023 u 10:45

Bionic
Reading

DNK analiza noževa kojom se trebalo utvrditi tko je odgovoran za ubojstvo AEK-ova navijača Michalisa Katsourisa (28) koje se dogodilo uoči utakmice AEK - Dinamo početkom kolovoza u Ateni, pokazala je da nitko od uhićenih Hrvata u Grčkoj nije na njima ostavio otiske prstiju

Kako 24 sata saznaje od osoba bliskih istrazi u Grčkoj, na video snimkama se vidi da huligani iz Hrvatske nisu nosili rukavice.

Policija je oko stadiona pronašla krvave dijelove odjeće, prazne staklene boce, dva noža s oštricama od osam i devet centimetara, a na jednom je bilo i tragova krvi. Pronađena je i letva kroz koju su zabijeni čavli kako bi se koristila kao oružje, koja je također bila krvava, kao i još jedan komad drveta koji je pronađen. Također su pronađeni jedna željezna cijev od 180 centimetara i jedan kamen s tragovima koji izgledaju kao krv.

Međutim, kako navode izvori bliski istrazi, postoji i mala vjerojatnost da je ubojica možda i pobjegao iz zemlje jer je desetak ljudi nakon tučnjave pobjeglo iz Grčke, mnogi od njih i avionom.

  • +19
Uhićeni navijači Dinama, Bad Blue Boysi u Ateni, Grčka Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/Eurokinissi

U to vrijeme, 102 hrvatska državljana koji su početkom kolovoza sudjelovali u tučnjavi s navijačima AEK-a nalaze se po grčkim zatvorima u kojima čekaju početak suđenja. Nadalje, grčka policija je tražila izručenje za još njih 11, za koje sumnjaju da su sudjelovali u tučnjavi. Oni se nalaze u Hrvatskoj te bi sud trebao odlučiti o njihovu izručenju.

U uhidbenim nalozima grčkih vlasti ne navodi se da ih traže zbog pokušaja ubojstva, nego samo za sudjelovanje u tučnjavi i organiziranje u kriminalnu grupu.