presuda u karlovcu

Hrvatski vojnik vidio da policijski kadeti plešu užičko kolo, pa na Faceboku napisao 'A.C.A.B.'. Prekršajno je osuđen

11.10.2021 u 11:29

Bionic
Reading

Slučaj 'Užičko kolo', vezan uz sporni ples koji su izveli kadeti zagrebačke Policijske akademije sredinom srpnja, dobio je jedan sasvim neočekivan nastavak na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Karlovcu

Djelatnik MORH-a, aktivni hrvatski vojnik iz Karlovca, G.B.(41), tamo je proglašen krivim i osuđen zbog remećenja javnog reda i mira jer je na svojem Facebook profilu, očito također iziritiran događajem, 18. srpnja napisao: 'A.C.A.B', javlja Jutarnji list.

'Napisao je All cops are bastards, što prevedeno znači: Svi policajci su gadovi, revoltiran objavama u medijima koje zadrže ples službenika MUP-a užičkog kola, te je dao značenje kratice koju je napisao', kaže sud u Karlovcu.

Uvreda kolega iz drugog državnog ministarstva ovog će vojnika koštati 561,70 kuna, što je protuvrijednost preračunatih 150 DEM-a, valute kojom se još uvijek obračunavaju kazne po našem Prekršajnom zakonu. Ako u roku plati iznos od dvije trećine određene mu kazne, smatrat će se da je svoju obvezu ispunio u cijelosti, a k tome će morati platiti i 120 kuna sudskog troška.