RACIJA U ANTWERPENU

Hrvatski rekord: Zagrepčanin u Belgiji pao s 2,7 tona kokaina!

17.09.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhitila je prije tjedan dana 36-godišnjega Zagrepčanina T.Š., diplomiranoga ekonomista koji je u Hrvatskoj vodio više tvrtki, zbog sumnji da je zajedno s još nekoliko osoba raznih državljanstava, u tu zemlju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina.

Prilikom racije na skladište, kokain koji je bio pakiran u jutene vreće koje su upravo bile istovarene iz kontejnera, a koji je prije toga bio preuzet na terminalu luke u Antwerpenu. Droga je zaplijenjena, a svi uhićeni, njih dvadesetak, su pritvoreni te je protiv njih tamošnje državno odvjetništvo pokrenulo istragu, javlja Jutarnji.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj zapljeni kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskoga državljanina. T.Š. u Hrvatskoj nikad nije osuđivan, a zajedno s njim uhićeni su državljani Belgije, Nizozemske, Armenije, Latvije, Maroka i Ukrajine.

Prema informacijama Jutarnjeg, zapljena se dogodila prošlog ponedjeljka, kad je policija upala u skladište, i tamo na istovaru droge našli ukupno 11 muškaraca i jednoga maloljetnika.

Belgijske vlasti su samo prošle godine zaplijenile 110 tona kokaina koji je uglavnom dolazio kroz antwerpensku luku.