izvijestio mup srbije

U međunarodnoj akciji zaplijenjeno 2,7 tona kokaina, šest uhićenih

01.09.2023 u 12:01

Bionic
Reading

U međunarodnoj akciji koju su predvodili MUP Srbije i Sigurnosno-obavještajna agencija (BIA) u koordinaciji s Europolom, na jedrilici u Atlantskom oceanu zaplijenjeno je 2,7 tona kokaina te uhićeno šest osoba i zaplijenjeno više od pola milijuna eura, priopćio je u petak srbijanski MUP

U Srbiji je uhićen organizator kriminalne skupine sedamdesetogodišnji S.K, te još trojica osumnjičenih - N.S. (1988), N.S. (1980) i B.K. (1983).

U akciji je zaplijenjeno i više od 550 tisuća eura.

Istraga o toj organiziranoj kriminalnoj skupini pokrenuta je u siječnju 2022. zbog sumnje da se bavi krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u zemlje Europsku unije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Europol

U operaciji su koordinirano sudjelovale i policije Hrvatske, Španjolske, Brazila, Francuske, Poljske, Portugala i Slovenije, u okviru operativne skupine 'Balkanski kartel".

Uhićeno je šest osoba i pretreseno 15 stanova, a osim kokaina i novca zaplijenjena su dva vozila visoke klase, skupocjeni satovi, elektronička oprema, mobiteli.

U sklopu financijske istrage, blokiran je veliki broj bankovnih računa i nekretnina.

Sumnja se da je ta organizirana kriminalna skupina transportirala kokain iz Južne Amerike, koristeći se jedrilicama, a slanje pošilјki obavlјalo se uz korištenje šifrirane platforme za komunikaciju, priopćio je MUP Srbije.