kod slavonskog kobaša

Granična policija na ušću Orljave spasila 13 ilegalnih migranata s Kube

24.01.2023 u 17:47

Bionic
Reading

Djelatnici Interventne jedinice policije Slavonski Brod u utorak su na ušću rijeke Orljave u Savu, kod Slavonskog Kobaša, spasili 13 migranata, državljana Republike Kube, priopćeno je popodne iz Policijske uprave brodsko-posavske

Prilikom nadzora državne granice Republike Hrvatske policijski službenici su danas oko 10 sati na ušću rijeke Orljave u Savu, kod Slavonskog Kobaša, uočili više osobe koje su dozivale u pomoć, navodi se u priopćenju.

Osobe su se nalazile na nepristupačnom terenu u poplavljenom raslinju uz rijeku Savu, pa službenici Postaje granične policije Slavonski Brod nisu mogli do njih službenim plovilom i u akciju spašavanja krenuli su čamcem Interventne jedinice policije PU.

Sve osobe su spašene i prevezene na sigurno i suho u policijsku postaju. Jednoj odrasloj osobi je pružena liječnička pomoć, te je prevezena u bolnicu. U policijskoj postaji promrzlim ilegalnim migrantima su osigurani topli napitci i hrana, a u suradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa i suha odjeća i obuća, ističu iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Utvrđeno je da je riječ o 13 državljana Republike Kube, među kojima šest muškaraca, pet žena i dvoje djece, koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno zakonskim odredbama, navodi se u priopćenju.

PU brodsko-posavska apelira i opetovano upozorava na tragedije koje se mogu dogoditi osobama prilikom nezakonitih prelazaka državne granice i rijeke Save jer riskiraju svoje zdravlje i život.