OFORMLJEN STRUČNI TIM

Gotova obdukcija: Ubojicu oca iz Vinkovaca ubili su policajci

30.03.2023 u 15:55

Bionic
Reading

Obdukcija na mrtvom tijelu 21-godišnjaka koji je u Vinkovicima u utorak ubio oca pokazala je da je uzrok smrti prostrijelna rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine, što znači da se on nije ubio, kako se špekuliralo, nego je poginuo od policijskog metka

'S obzirom na nalaz obdukcije i činjenicu da su policijski službenici prilikom postupanja prema osumnjičeniku uporabili vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni ravnatelj policije Nikola Milina zapovijedio je, temeljem odredbi Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiranje stručnog tima policijskih službenika Ministarstva te je tim uputio u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku. Zadaća stručnog tima je prikupiti obavijesti i ispitati sve okolnosti uporabe vatrenog oružja od strane policijskih službenika koji su postupali', izvijestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Nakon što stručni tim Milini podnese izvješće o svemu što je utvrđeno, policija će moći izvijestiti javnost s više detalja.

'Do tada nismo u mogućnosti odgovarati na pojedinačne upite, a kako ne bi utjecali na rad i konačne zaključke stručnog tima Ravnateljstva policije. Kriminalističko istraživanje se nastavlja', priopćila je policija.

  • +7
U Vinkovcima ubijen muškarac, policija pronašla i tijelo počinitelja Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Podsjetimo, obdukcija je trebala utvrditi je li muškarac koji je ubio oca na kraju počinio samoubojstvo ili je stradao u razmjeni vatre s policijom koja ga je pokušala uhititi i pritom bila prisiljena upotrijebiti vatreno oružje.