uz samu obalu

Ugašen požar kod rovinjskog turističkog naselja Valalta, vatrogascima pomogli Air Tractor i kanaderi

15.08.2022 u 15:10

Bionic
Reading

Kod turističkog naselja Valalta pored Rovinja izbio je požar koji su gasili vatrogasci uz pomoć Air Tractora, a na teren su pozvana i dva kanadera, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ)

Požar koji je izbio pored turističkog naselja gorio je uz samu obalu, a njegovom gašenju odmah je pristupio Air Tractor koji je bio u povratku s protupožarnog izviđanja. Pozvana su dva kanadera.

'Požar je bio u blizini velikog broja turista, ali nije nitko bio ugrožen. Vladala je mala panika, a sada se situacija potpuno normalizirala'. rekao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac. Kozlevac je rekao da je i policija bila nazočna. Nakon gašenja požara uključena je ponovno i električna energija. Zračne snage su povučene s požarišta, a još se radi dogašivanje požarišta, dodaju iz HVZ-a.

Uz vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Rovinja i dobrovoljnih vatrogasnih društava u pomoć su pristigli i vatrogasci s vatrogasnih područja Pule i Poreča. Također su pozvana i dva Canadaira, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Dodao je da su u proteklih nekoliko sati na području Pule pogašena četiri požara. Tri požara otvorenog prostora na području Vodnjana, kod Peroj Batvači, kod mjesta Smoljanci i u mjestu Krase, a na Lungomare u Puli ugašen je požar smeća.

  • +29
Hrvatski kanaderi u akcijama Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

Požar kod rovinjskog turističkog naselja Valalta lokaliziran je u 15,15 sati, a u 15,45 sati je ugašen, izvijestila je u ponedjeljak popodne Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).