obavljeni očevid

[FOTO/VIDEO] Policija objavila detalje: Uzrok požara u strogom centru Zagreba je punjač za mobitel

02.05.2022 u 10:08

Bionic
Reading

Ovog vikenda u Zagrebu je izgorio stan u Palmotićevoj, a prema prvim rezultatima očevida, uzor paleži je punjač za mobitel

U Zagrebu je u subotu oko 21 sat došlo do požara u Palmotićevoj ulici gdje je u potpunosti izgorio stan površine 80 četvornih metara na 1. katu stambene zgrade, potvrdili su iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Na hitnu su intervenciju upućeni vatrogasci iz Vatrogasne postaje Centar. Kako je vidljivo na dramatičnim snimkama koje kruže društvenim mrežama, zbog buktinje je bio zaustavljen i promet Palmotićevom ulicom u centru grada.

“Čuli smo glasno deranje, kad smo došli na prozor vidjeli smo plamen koji suklja i čuli smo ljude kako vrište iz sveg glasa kako ne mogu van iz stana. Odmah smo pozvali vatrogasce koji su došli jako brzo i na sreću spasili sve. Osjećali smo se bespomoćno dok smo čekali vatrogasce i slušali njih kako vrište unutra, užas”, ispričala je jedna svjedokinja za 24sata.

  • +39
Požar u Palmotićevoj Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Policija je sada objavila da je obavljenim očevidom utvrđeno da je požar izbio u spavaćoj sobi stana, a najvjerojatnije uslijed pregrijavanja i taljenja plastičnih dijelova punjača za mobitel priključenog u zidnu priključnicu, nakon čega je došlo do prijenosa topline na gorive dijelove namještaja.

Visina materijalne štete za sada je neutvrđena.