'morska vila' potonula

[FOTO/VIDEO] Kapetanu broda koji se zabio u splitsku obalu stigla kaznena prijava

24.07.2022 u 20:36

Bionic
Reading

Splitska policija će državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu protiv 44-godišnjeg kapetana koji je pod utjecajem alkohola u nedjelju rano ujutro turističkim brodom udario u obalni zid Inine benzinske postaje na splitskoj Zapadnoj obali.

Na brodu "Morska vila" bilo je oko 50 putnika i svi su neozlijeđeni, a brod je potonuo.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 44-godišnjak je osumnjičen da je počinio kaznena djela ugrožavanje posebnih vrsta prometa te onečišćenje okoliša.

  • +8
Turistički brod udario u splitsku Zapadnu obalu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kaznena prijava se podnosi redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu. Slijedi očevid broda nakon vađenja iz mora te se kriminalističko istraživanje, priopćeno je popodne iz splitske policije. Policija je prije izvijestila da je uhićeni kapetan broda bio u alkoholiziranom stanju.

Turistički brod "Morska vila" dužine 21,6 metara u vlasništvu je pravne osobe iz Hrvatske.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Ivo Čagalj / PIXSELL

Na mjestu nesreće angažirani su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split, čija pomorska jedinica je postavila upijajuće brane oko oštećenog broda, kako bi spriječili onečišćenje mora i morskog okoliša, u slučaju da se dogodi istjecanje pogonskoga goriva iz brodskog spremnika.

Angažirani su bili i ronioci radi provjere brodskog trupa ispod razine mora, dok je u dogovoru s vlasnikom broda dodatno angažirana tvrtka za pružanje komercijalnih usluga sprječavanja i uklanjanja onečišćenja mora i morskog okoliša, izvijestilo je prije Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.