neplanirana situacija

[FOTO] Stršljeni napali i izboli učenike i nastavnike, a žena iz HGSS-a zaradila čak 10 uboda, zadržana je u bolnici

23.09.2021 u 15:52

Bionic
Reading

Ugodno druženje učenika i nastavnika u prirodi prekinuli su stršljeni koji su ih napali, a spletom okolnosti s njima je bila i djelatnica HGSS-a

U napadu stršljena na učenike i nastavnike OŠ Antuna Kanižlića u Požegi koji se dogodio u četvrtak prijepodne, petero učenika i dvoje nastavnika te jedna pripadnika HGSS-a Požega pretrpjeli su ubode ovih insekata, zbog čega im je pružena liječnička pomoć, javlja Jutarnji.hr.

Napad se dogodio u dijelu Požege popularno zvanom Generalove vile, gdje se nalazi jedna od najljepših gradskih šetnica u prirodi koja vodi prema požeškim vinogradima. Nastavnici OŠ Antuna Kanižlića iskoristili su lijep dan kako bi u sklopu Europskog tjedna mobilnosti održali planiranu nastavu u prirodi s učenicima šestih i osmih razreda.

'HGSS je u sklopu dežurstva na ovom događaju intervenirao i zbrinuo nekoliko izbodenih, a u pomoć je pozvana i Hitna medicinska pomoć te djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege koji su radi sigurnosti naših građana, uklonili stršljene. Spašavateljicu koja je pomagala djeci i nastavnicima stršljeni su uboli 10 puta i uz još jednu osobu nalazi se u bolnici na promatranju', stoji u objavi HGSS-a na Facebooku.