NAKON SLUČAJA U DUBROVNIKU

[FOTO] Pogledajte kako izgledaju krivotvorene kovanice kune i eura

28.01.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Za krivotvorenje novca dubrovačka je policija kazneno prijavila 32-godišnjaka koji je u jednoj financijskoj agenciji u eure pokušao promijeniti krivotvorene kovanice kune kupljene preko internetske stranice, a kod sebe je pritom imao i krivotvorene kovanice eura

Osumnjičeni je u prijepodnevnim satima u četvrtak, 26. siječnja, pristupio u financijsku agenciju na području Dubrovnika gdje je djelatnici predao 222 kune kovanog novca u raznim apoenima, s namjerom da ga promijeni u eure, izvijestila je u subotu dubrovačko-neretvanska Policijska uprava.

Budući je djelatnica posumnjala kako je moguće riječ o krivotvorenim kovanicama kuna, pozvala je policiju koja je uz potvrdu, oduzela kovanice kuna i još 235 komada kovanog novca u eurima, također u raznim apoenima.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni spomenuti kovani novac u kanama i eurima kupio preko poznate internetske platforme za kupnju. Policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Policija je objavila kako izgledaju krivotvorene kovanice eura i kuna.

  • +2
Lažne kovanice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU Dubrovačko-neretvanska