uhićeni su

Dva policajca iz Like seksualno zlostavljala ženu: Kazneno ih prijavili

31.08.2023 u 10:46

Bionic
Reading

Dva policajca iz PU-a ličko-senjske uhićena su zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu ženske osobe, priopćili su iz te policijske uprave. Nakon kriminalističkog istraživanja protiv njih je podignuta kaznena prijava

Služba kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom policajaca tog PU-a zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu ženske osobe.

Iz policije kažu da ne mogu objaviti više informacija o navedenom događaju kako bi zaštitili žrtvu od sekundarne viktimizacije.

Zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti provodi se postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti te će danas biti udaljeni s dužnosti. Osumnjičeni su u četvrtak saslušani i na Županijskom državnom odvjetništvu te se čeka odluka suca istrage o određivanju istražnog zatvora.

Iz PU-a i MUP-a naglašavaju da imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja žena te ovakvo ponašanje najoštrije osuđuju.

'Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja. Iako su počinitelji uhićeni i protiv njih je podnesena kaznena prijava, ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca nanesena je ogromna šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših sugrađana', priopćili su iz policije.