SPECIJALCI NA TERENU

Drama u Ptuju: Muškarac pucao s balkona na policiju, kriza još traje

26.09.2023 u 14:52

Bionic
Reading

Mariborska policija u utorak ujutro je dobila dojavu da je na području Ptuja došlo do pucnjave u kući. Muškarac je nakon dolaska policije ispalio još nekoliko hitaca na policijske službenike

Oko 8.40 sati dojavljeno je da se u kući na području Ptuja, u mjestu Draženci, nalazi muškarac s oružjem. Na mjesto događaja odmah je upućena policija, koja je po dolasku nekoliko puta zamolila muškarca da odloži oružje i izađe iz kuće, što je on odbio učiniti. Nekoliko je puta zakoračio na balkon kuće, a nešto prije deset sati ujutro s balkona je ispalio i nekoliko hitaca u smjeru policijskih službenika, rekli su iz mariborske policije za Večer.

Glasnogovornica policije Anita Kovačić Čelofiga rekla je kako su uspostavili kontakt s jednom osobom u kući, no nije htjela reći drži li muškarac taoce, čime je naoružan niti je li od ranije poznat policiji. Iz policije su tek rekli da do sada nitko nije ozlijeđen.

Mještani tvrde da čovjek u kući ima gomilu oružja. Policija, pak, moli ljude da boravkom u okruženju ne ometaju rad interventnih službi.