u istražnom je zatvoru

Pritvoren muškarac koji je u Baranji izazvao talačku krizu

13.04.2023 u 19:00

Bionic
Reading

Osječko Općinsko državno odvjetništvo ispitalo je 49-godišnjeg osumnjičenika koji je nedavno u Kneževu izazvao talačku krizu; zatočio izvanbračnu suprugu i dijete te prijetio aktiviranjem bombe, a sudac istrage odredio mu je istražni zatvor, izvijestilo je u četvrtak tužiteljstvo

Osnovano se sumnja da je 49-godišnjak 9. travnja navečer počinio ta kaznena djela u stanu u baranjskome mjestu Kneževu nad 34-godišnjom izvanbračnom suprugom koju je od kolovoza do studenoga 2022. psihički i fizički zlostavljao kao i njihovo osmogodišnje dijete.

Sudac istrage osječkoga Županijskog suda odredio je osumnjičeniku na prijedlog Općinskoga državnog odvjetništva istražni zatvor zbog opasnosti od ponovnog počinjenja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Okrivljenika se tereti da je počinio kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje, nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dovođenja u opasnost života i imovine te nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava, ističe tužiteljstvo.