RUKA RUKU MIJE

Doznalo se zašto su privedeni rektorica i poduzetnik te koja je uloga Josipe Rimac

06.11.2023 u 12:21

Bionic
Reading

U novom kraku Uskokove akcije protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac privedeni su bivša rektorica zadarskog sveučilišta Dijana Vican i direktor tvrtke Graditelj svratišta Ante Stanišić

Iz izvora bliskih istrazi Jutarnji doznaje da istražitelji USKOK-a terete Dijanu Vican da je na traženje Josipe Rimac spriječila naplatu garnacije tvrtki Graditelj svratišta koja se bila javila na natječaj za jedan posao za Sveučilište u Zadru.

Na taj način, kako ju se sumnjiči, počinila je kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Bivšu državnu tajnicu Josipu Rimac tereti se i da je primila mito kako bi nezakonito pogodovala spomenutoj tvrtki.

Josipa Rimac Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Ona je, dok je bila državna tajnica u Ministarstvu uprave, koristila stan u zgradi na zagrebačkim Mlinovima u vlasništvu tvrtke Graditelj svratišta.

  • +6
Dijana Vican Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Najamninu joj je, sukladno zakonu, plaćalo ministarstvo. Zbog učinjene usluge vezane za nenaplatu spomenute garancije, direktor Graditelja svratišta osigurao joj je da određeno vrijeme ne mora plaćati troškove režija za stan u kojemu je stanovala, a usto joj je platio i tendu za njezinu vikendicu.