korupcija

Privođenja u Zagrebu i Zadru: Novi krak afere Josipe Rimac, privedena bivša rektorica Vican?

06.11.2023 u 09:07

Bionic
Reading

PNUSKOK i USKOK na području Zadra i Zagreba provode, kako su naveli, uhićenja i hitne dokazne radnje protiv dvije osobe optužene za korupciju

'Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost', objavio je USKOK.

N1 neslužbeno doznaje da je riječ o kaznenim djelima povezanima sa Sveučilištem u Zadru. Jedna osoba uhićena je u Zadru, a jedna u Zagrebu.

  • +6
Josipa Čulina (Rimac) dolazi na Županijski sud Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Jutarnji list pak javlja da je riječ o novom kraku afere povezane s Josipom Rimac i određenim natječajem na zadarskom Sveučilištu. Kako javlja list, akcija je usmjerena prema rektorici Sveučilišta u Zadru Dijani Vican, koja sada radi na mjestu voditeljice Centra "Stjepan Matičević" pri zadarskom sveučilištu. Osim nje, na meti istražitelja našao se i direktor jedne zagrebačke građevinske tvrtke.

  • +6
Dijana Vican Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Istražitelji sumnjaju da je bivša državna tajnica Josipa Rimac, sada Josipa Pleslić, urgirala kod bivše rektorice vezano za jedan posao na Sveučilištu u Zadru za koji je bila zainteresirana tvrtka zagrebačkog poduzetnika.​​​​​​​ Danas.hr javlja kako su privedeni Dijana Vican i poduzetnik Ante Stanišić, koji je već privođen s Josipom Rimac.