šteta gotovo 20 tisuća kuna

Dolijao serijski kradljivac parfema, operirao je na području Maksimira u Zagrebu

27.01.2022 u 10:22

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje devet kaznenih djela krađa i jedna teška krađa

Naime, sumnja se da je osumnjičeni, od 7. do 24. siječnja 2022. neovisno o dobu dana, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoji, došao u više različitih drogerija na području Maksimira, iskoristio zauzetost zaposlenica te otuđio ukupno 22 razna parfema.

Tu njegovom protupravnom ponašanju nije bio kraj, već je 24. siječnja oko 11.15 sati došao u Ulicu Zdeslava Turića u drogeriju, gdje je pri ulasku došao do prodajnih polica s parfemima u namjeri da ih otuđi, da bi ga u jednom trenutku uočila zaposlenica, pokušala spriječiti, međutim nije uspjela te je osumnjičeni ipak, na drzak način uspio s police otuđiti dva parfema i pobjeći.  

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 18.700 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeto je nadležnom državnom odvjetništvu.