imovinska kaznena djela

Dolijao razbojnik s Velog Iža: Na otoku je napao ženu i ukrao jet-ski, no najveći plijen opljačkao je na Zemuniku

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 04.12.2022 16:00
  • Objavljeno 04.12.2022 u 16:00
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio više imovinskih kaznenih djela

Sumnjiči ga se da je 04. veljače 2022. godine oko 06.20 sati na Velom Ižu, maskiran s leđa prišao 50-godišnjakinji te je odgurnuo i iz ruke joj pokušao otuđiti torbicu koju je nosila, u čemu nije uspio nakon čega se udaljio.

Nadalje, nastavkom kriminalističkog istraživanja provedenog 15. veljače 2022. godine, sumnjiči ga se da je zajedno s osumnjičenim 42-godišnjim hrvatskim državljaninom počinio krađu jet-ski plovila u veljači ove godine na Velom Ižu.

Također ga se sumnjiči da je tijekom ožujka na području Zemunika s gradilišta otuđio oko 100 m2 dekorativnog kamena te opremu za filtraciju bazena, u vlasništvu dva hrvatska državljanina u dobi od 47 i 43 godina koje je oštetio za iznos veći od 75 tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 28-godišnjeg hrvatskog državljanina, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojništvo u pokušaju i dva kaznena djela Krađa.