osam kaznenih djela

Dolijao provalnik koji je krao po gradilištima u centru Zagreba, preferirao je električne alate

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 17.02.2022 11:55
  • Objavljeno 17.02.2022 u 11:55
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela krađa i četiri kaznena djela teška krađa od kojih je jedno ostalo u pokušaju

Zagrebačka policija sumnja da je osumnjičeni na području Medveščaka od kraja kolovoza do kraja prosinca 2021. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi počinio šest kaznenih djela od kojih je jedno ostalo u pokušaju, na način da je dolaskom do gradilišta, prilazio teretnim automobilima i ulazio u stubišta koja su ponekad bila i otključana, dok je ponekad morao svladati prepreku kako bi ostvario svoj naum otuđenja raznog električnog alata (bušilice, brusilice, udarne bušilice), bicikla i ostalog.

Nadalje se sumnja da ni po završetku godine osumnjičeni nije odustao od svog cilja stjecanja protupravne imovinske koristi te je tako početkom veljače 2022. godine u dva navrata također na području Medveščaka počinio još dva kaznena djela teška krađa na način da se popeo preko ograde da bi došao do gradilišta te polomio lokot da bi ušao u spremište zgrade i otuđio razni alat i elektro materijal. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 55.000 kuna.  

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.