gospodarski kriminal

Direktor tvrtke iz Zagreba si podizao novac kad god mu je trebalo, ukrao je 323 tisuće eura

15.03.2023 u 14:51

Bionic
Reading

Gospodarskim zlouporabama, kroz pozajmice koje nikad nije vratio te podizanje veće sume novca za svoje potrebe, 47-godišnjak sa zagrebačkog područja je kao direktor poduzeće oštetio za više od 323 tisuće eura

Bjelovarsko-bilogorska policija u srijedu je izvijestila o dovršenoj kriminalističkoj istrazi nakon koje 47-godišnjaka tereti da je, kao direktor poduzeća iz Zagreba, počinio više kaznenih djela zlouporaba u gospodarskom poslovanju, neisplate plaće te povrede prava iz socijalnog osiguranja.

Osumnjičen je da je od 2016. do 2022. sa žiro računa poduzeća na ime pozajmica podigao više od 1,3 milijuna kuna, za što nije sačinio ugovore i definirao rokove vraćanja, a te pozajmice poduzeću nikad nije vratio.

Tijekom 2021. i prošle godine u više je navrata sa žiro računa poduzeća podigao ukupno 124 tisuće kuna namijenjenih za materijalne troškove poslovanja poduzeća, no taj je novac zadržao za sebe.

U policiji ga terete i da je zajedno sa 49-godišnjim državljaninom Srbije, koji je također direktor spomenutog poduzeća, od 2017. do 2022. više puta putem bankomata sa žiro računa te tvrtke podigao ukupno 996 tisuća kuna, koje su obojica protupravno zadržali za sebe.

Novcem poduzeća je protupravno plaćao troškove od ukupno 13 tisuća kuna, a osim gospodarskih zlouporaba, 47-godišnjak je kazneno prijavljen i zato što nije radniku isplaćivao plaću, a drugoga nije prijavio za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Policija ga sumnjiči da je uz navedenog 49-godišnjaka zagrebačko poduzeće oštetio za više od 323 tisuće eura, o čemu je podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.