prijevara

Bračni par iz Like nudio žene za brak: Varali lakovjerne muškarce, skidali su i uroke

10.03.2023 u 21:39

Bionic
Reading

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i 40-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela prijevare

Oni se sumnjiče da su se uknjižili na nekretninu i zemljište u mjestu Gerovo Tounjsko, u vlasništvu 75-godišnjaka iz Općine Tounj, a lažnim obećanjima doveli su ga u zabludu da će isplatiti novčani iznos za nekretninu i zemljište i na taj način su ga oštetili za nekoliko tisuća eura.

Nadalje, osumnjičeni su u vremenskom razdoblju od srpnja 2021. godine do veljače 2023. godine u više navrata uzimali novac od 55-godišnjaka iz mjesta Josipdol, kojemu su lagali da novac nose ženskoj osobi s kojom se oštećeni trebao vjenčati, a dio novca je uplaćivao na račun osumnjičene 40-godišnjakinje misleći da novac uplaćuje budućoj supruzi.

Oštećeni 55-godišnjak je na nagovor prodao radni stroj i osobni automobil nepoznatim osobama koje nikada nije vidio, a koji su postali vlasništvo osumnjičenih, te novac nije dobio jer su ga navodno predali ženskoj osobi s kojom se oštećeni trebao vjenčati i na taj način su oštećenog lažnim prikazivanjem doveli u zabludu i pribavili protupravnu imovinsku korist od više tisuća eura.

"Oni se sumnjiče da su lažnim prikazivanjem činjenica recimo dvojici muškaraca obećali brak s dvije različite žene, koje oštećeni nisu upoznali, ali su na osnovu tog obećanja da će s njima stupiti u brak isplatili tom našem osumnjičenom dvojcu nekoliko tisuća eura. Drugi način je da su jednoj ženi obećali da će da će joj druga ženska osoba skinuti uroke", kazala je glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević za RTL.