NOGOMETAŠ DINAMA

Bočkaj na sudu tvrdi da mu je žao što se Mercedesom zabio u benzinsku crpku, ali ne osjeća se krivim. Oštećena: Nije ni pokušao pomoći

02.02.2022 u 15:50

Bionic
Reading

Nogometaš Petar Bočkaj je prije gotovo tri godine s 1,86 promila alkohola u krvi svojim automobilom Mercedes AMG E43 uletio u prodajni prostor INA benzinske crpke u Kanižlićevoj ulici u Osijeku i ozlijedio djelatnice

'Ne smatram se krivim za kazneno djelo koje mi se stavlja na teret, ali iznimno mi je žao što se to dogodilo', rekao je Petar Bočkaj, nogometaš NK Dinama na Općinskom sudu u Osijeku gdje mu je u srijedu ponovno počelo suđenje, piše Jutarnji list.

Bočkaj je gotovo prije tri godine s 1,86 promila alkohola u krvi svojim automobilom Mercedes AMG E43 uletio u prodajni prostor INA benzinske crpke u Kanižlićevoj ulici u Osijeku. Osim što je demolirao prodajni prostor benzinske, uletom u prodajni prostor ozlijedio je i djelatnice, koje su se nalazile iza pulta, Renatu Golik koja je zadobila nagnječenje obje natkoljenice te uganuće i nagnječenje nožnog zgloba dok je njezina kolegica Mirjana Brajović zadobila lakše tjelesne ozlijede nagnječenja oba ručna zgloba.

Bočkaj je nakon toga, ne pruživši pomoć ozlijeđenim djevojkama, izvezao automobil iz trgovine, a ubrzo je po njega došao prijatelj Josip Barišić, također nekadašnji igrač NK Osijeka, koji ga je odvezao s mjesta nesreće.

Oštećena Renata Golik ranije je ispitana u ovom kaznenom postupku, pri čemu je izjavila kako je Bočkaj nakon nesreće nije ni upitao kako je te treba li joj pomoć.

U srijedu je svjedočio Živko Žulj, koji je bio suvozač u Bočkajevom Mercedesu. Ispričao je kako su stali na benzinsku kupiti cigarete, ali je u tijeku bila smjena, pa je trgovina bila zatvorena.

Bočkajevi branitelji Filip Glavaš i Vedran Pajić sudu i tužiteljstvu predali su i pismo koje je Bočkaj nakon nesreće poslao oštećenoj Renati Golik. Sljedeća rasprava zakazana je za 17. ožujka, a na njoj bi trebao svjedočiti Josip Barišić.

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku za Bočkaja traži jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, koja se može zamijeniti radom za opće dobro.