sud u karlovcu

Karlovčaninu s debelim krim dosjeom počinje suđenje za pokušaj ubojstva policajaca

16.01.2022 u 14:05

Bionic
Reading

Na karlovačkom Županijskom sudu u ponedjeljak će početi suđenje 44-godišnjem Karlovčaninu Zdenku Mrzljaku za pokušaj teškog ubojstva interventnih policajaca u svibnju prošle godine, tijekom policijske intervencije protiv njega

Nakon deset godina zatvorske kazne odslužene u Lepoglavi za sličan pokušaja ubojstva dvojice policajaca (u studenom 2007.) Mrzljak je u svibnju 2021., također u Karlovcu, pokušao pregaziti dvojicu karlovačkih interventnih policajaca. Policajci su bili u intervenciji jer je Mrzljak objavio svoju fotografiju s teškim naoružanjem.

Karlovčaninu Zdenku Mrzljaku se sudilo do sada za 50-tak kaznenih djela krađe ili zloporabe droga, a jednom i zbog toga što je iz puške rešetao zgrade i automobil iz kojeg mu je vozač potrubio da se makne s ceste.

Tijekom jednog od ranijih suđenja Tužiteljstvo je konstatiralo da, prema psihijatrijskom vještačenju, okrivljenik nije imao "znatniji poremećaj osobnosti“, već samo „mali stupanj smanjene uračunljivosti", ali je njegov odvjetnik također kazao kako kod njegova branjenika „dolazi do nepredvidivih izljeva psihoza u kojima može počiniti kaznena djela“.

Prema optužnici za prošlogodišnji napad i pokušaj ubojstva interventnih policajaca, Mrzljak je u automobilu odbio izvršiti policijsku zapovijed da izađe iz vozila, nego je pri naglom kretanjem unatrag, vratima automobila udario policijskog službenika. Policajac je izbjegao nalet i uhvatio se za vrata, potom pao na tlo i ozlijedio se. Mrzljak je zatim pokušao pregaziti i njega i drugog interventnog policajca te je pobjegao s mjesta događaja, ali je ubrzo uhvaćen i svladan, i to neozlijeđen.

Inače, Mrzljaka, koji ima podeblji kriminalni dosje, očekuje i obeštećenje države za suodgovornost za dva napada na njega u zatvoru, kada je zadobio teške tjelesne ozljede.

S prethodnih suđenja zapamćen je, pak, po dolasku na suđenje u bolničkom krevetu, jer se žalio na bolove i htio odgoditi suđenje, i po prijetnjama sucu.