saga se nastavlja

Odluka o štrajku u Croatia Airlinesu odgođena za sutra, pogledajte koje kombinacije dolaze u obzir

08.08.2018 u 14:03

Bionic
Reading

Iako se očekivalo da će Županijski sud u Zagrebu nakon današnjeg ročišta odlučiti je li štrajk pilota i kabinskog osoblja u Croatia Airlinesu legalan ili ne, sud je donošenje te odluke odgodio za četvrtak, nakon što se razmotre sva svjedočenja i iskazi

Dok su ne objavi presuda traje privremena mjera koju je sud odredio u utorak i prema kojoj je štrajk zasad zabranjen, jer bi kompaniji prouzročio veliku štetu. Ta privremena mjera, valja napomenuti, ostaje na snazi dok se ne okonča cijeli spor.

Kada se presuda sutra konačno i objavi moguće su razne kombinacije. Ako se presudi da je štrajk legalan kreće rok za žalbu od osam dana, pa je i teoretski moguće da se štrajk održi tek krajem mjeseci ili da se ne održi uopće.

Ako se pak, presudi da je štrajk nelegalan, također su moguće žalbe sindikata i radnika, pa je opet izgledno da do njega neće doći tako brzo.

Podsjetimo, sindikati Croatia Airlinesa odlučili su se na štrajk nakon što u toj kompaniji niti nakon dvadeset mjeseci pregovora nije donosen novi kolektivni ugovor i nakon što su sindikati odbili neke pogodnosti koje im je ponudila uprava vođena Jasminom Bajićem.

  • +6
Croatia Airlines Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL