korisno i zanimljivo

Predstavljamo vam inovativnu digitalnu platformu uz koju ćete u tren oka na jednostavan način preuzeti kontrolu nad svojim financijama!

06.11.2020 u 07:47

Bionic
Reading

Aplikacije koje koristimo na svojim pametnim telefonima iz korijena su promijenile način na koji živimo. Od trenutka kad se probudimo i ugasimo alarm na budilici svog telefona do vođenja svojih financija putem mobilnih aplikacija, one su s nama na svakom koraku koji provodimo budni

Nove su tehnologije, neosporno je, postale integralnim dijelovima naše svakodnevice. Zauvijek su promijenile naše obrasce ponašanja pa gotovo da više i ne postoji aktivnost kojom se bavimo bez da nam je pri ruci neka aplikacija namijenjena upravo za praćenje i optimizaciju iste.

Kad uzmemo u obzir da su mobilne trgovine aplikacijama u našim životima prisutne i manje od deset godina, stvar je još i luđa. Zbrojimo li broj aplikacija koje se trenutačno nalaze u Appleovim, Googleovim i Hueawijevim app storeovima, premašujemo brojku od pet milijuna. A da se radi o itekako unosnom biznisu, dokazuje i činjenica kako su proizvođači aplikacija samo tijekom prošle godine zaradili više od 462 milijarde dolara, dok se ove godine očekuje dodatni rast.

Takvoj su ekspanziji pridonijele dvije stvari. Prvo, mobilne smo aplikacije zavoljeli zato što su jednostavne i praktične za uporabu. Drugo, fundamentalno su promijenile način na koji koristimo uređaje koji su nam doslovno stalno pri ruci. A uz niz različitih aplikacija koje su preplavile tržište, promijenio se i čitav niz naših obrazaca ponašanja.

Društvene aplikacije

Komunikacija je jedan od većih segmenata našeg postojanja koji se promijenio otkako smo počeli koristiti aplikacije. Recimo, Instagram. Prije nego što se pojavila ova društvena mreža, komunikacija putem slika na globalnoj je razini bila teško zamisliva. Skype i FaceTime su pak, recimo, nevjerojatno ubrzali klasičnu tekstualnu komunikaciju kakvu smo prije vodili putem e-mail korespondencije.

Aplikacije za pomoć pri radu

Mobilne aplikacije unijele su u naše živote dalekosežnije promjene od načina komunikacije. Upoznale su nas s potpuno novim načinom rada. Od aplikacija koje su namijenjene korištenju u određenim radnim sredinama do aplikacija koje su namijenjene stručnjacima usko specijalizirane struke, svima je zajedničko to što posjeduju nevjerojatnu moć premošćivanja kompleksnih problema s problem-solving načinom razmišljanja. Pomoću njih lakše učimo i dijelimo stečeno znanje sa svojim kolegama, a u mnogim je tvrtkama sasvim je normalno učinkovitost radnika pratiti putem aplikacija.

Aplikacije namijenjene zabavi

Najdalje se možda ipak razvilo upravo područje gaming aplikacija. Igrice koje igramo postale su kompleksnije i naprednije, a nove tehnologije poput AR-a ili VR-a iz temelja su promijenile čitavu industriju. Sjećate se igrice Pokemon GO? Zahvaljujući inovativnoj upotrebi tehnologije sve se više kompanija s klasičnih konzola preusmjerilo na razvoj aplikacija za mobilne uređaje koje naše telefone pretvaraju u super-moćne konzole.

Drugi tipovi korisnih aplikacija

Kako tijekom posljednjih godina svjedočimo uzletu pametnih satova i njima sličnih gadgeta za praćenje aktivnosti, ubrzano se razvilo i tržište aplikacija usmjerenih na zdravlje. O popularnosti aplikacija za online kupovinu poput eBaya ili Amazona niti ne moramo. No, u posljednje su vrijeme sve bolje i praktičnije i aplikacije koje se tiču financija. Ovaj trend nije zaobišao niti HPB koji ovih dana tržištu predstavlja svoju inovativnu digitalnu platformu putem koje je moguće inicirati SEPA instant plaćanje.

Pomoću ove aplikacije instant transakcije obavljaju se doslovno unutar par sekundi, a glavne prednosti NKS Inst platnog sustava su upravo činjenica da za transakciju ne treba dulje od 10 sekundi kontinuirano dostupna 7/24/365. Ultra-brzo prebacivanje s računa na račun moguće je izvršiti u kunama i to do maksimalno 100.000 kuna.

Bez obzira na to jeste li fizička osoba ili poslovni subjekt, uz SEPA Instant zasigurno ćete još brže i efikasnije upravljati svojim financijama. Osim toga, platformi možete pristupiti putem mHPB-a ili internetskog bankarstva i to nevažno o tome primate li ili šaljete novac.

A SEPA Instant postaje još i konkurentniji na tržištu bankarskih aplikacija s obzirom na planirano uvođenje noviteta. Nalozi će se putem ove aplikacije tako uskoro osim na IBAN moći vršiti i putem OIB-a, broja mobitela ili e-mail adrese što će, vjerujemo, dodatno ubrzati čitav proces.

Prilog je napravljen u produkciji s Hrvatskom poštanskom bankom.