NIŠTA OD PRODAJE ŠKVEROVA

Zepter odustao, samoborski DIV traži odgodu

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Pet dana prije isteka roka za dostavu ponuda za kupnju brodogradilišta stižu poražavajuće vijesti, piše Novi list. Tvrtka Zepter zainteresirana za Kraljevicu ni ovoga puta neće izaći s ponudom. Samoborska tvornica vijčane robe DIV, koja je otkupila dokumentaciju čak za četiri škvera traži odgodu od dva tjedna a niti šibenski NCP neće izaći s ponudom za splitsko Brodogradilište specijalnih objekata

Direktor Zepterove tvrtke u Hrvatskoj Blaž Buble izjavio je za riječki list kako najvjerojatnije ni ovog puta neće izaći s ponudom za brodogradilište 'Kraljevicu'.

Bez obzira što je Vlada kroz značajno povećanje naknade za isknjiženo pomorsko dobro nastojala umanjiti dubioze škverova, Buble ističe kako se svejedno i dalje iziskuje ogroman novac kojeg budući kupac mora uložiti. U Zepter Internationalu odnosno njihovoj splitskoj tvrtki 'Propela' još uvijek čekaju na završnu financijsku bilancu 'Kraljevice' za 2009., a Buble još jednom podsjeća i na problem viška radnika što je još jedan otegotni kamen i nepopularna okolnost s kojim bi se trebao suočiti novi vlasnik.

Iz samoborske tvornice vijčane robe i jednog od većih dobavljača brodogradilišta, DIV-a, od HFP-a i službeno su u ponedjeljak zatražili produljenje roka za dostavu ponuda za dva tjedna. DIV je vrlo ambiciozno otkupio ponudbenu dokumentaciju za čak četiri brodogradilišta – Uljanik, '3. maj', Brodotrogir i Brodosplit. Član Uprave DIV-a Darko Pappo kazao je za Novi list da su u međuvremenu suzili krug na jedno odnosno najviše dva brodogradilišta, ali koja to točno nije želio reći. Ako rok ostane 19. travanj, Pappo kaže da će i u tom slučaju dati ponudu za jedan škver.

Šibenski poduzetnik i vlasnik tamošnjeg NCP-a Goran Prgin, koji je otkupio dokumentaciju za splitsko Brodogradilište specijalnih objekata, kaže da neće izaći s ponudom za ovaj škver iz razloga što su to brodogradilište imali u planu za realizaciju jednog većeg posla koji im se, barem kako tvrdi vlasnik NCP-a, smiješi. Međutim, taj ugovor još uvijek nije potpisan, pa Prgin ocjenjuje prerizičnim kupovati BSO prije nego taj posao bude parafiran.

Iz krugova bliskih splitskom trgovcu nekretninama Slobodanu Ljubičiću Novi list doznaje kako će njegova tvrtka More Trogir, po svemu sudeći, opet dati ponudu za trogirski škver. Što će biti od austrijske metalurške kompanije A-tec i njegove eventualne ponude za '3. maj' ništa se ne zna, osim neslužbene informacije da je baš u utorak njihov riječki opunomoćenik bio u '3. maju'. Međutim, sam vlasnik ili drugi vodeći ljudi tog metalurškog konzorcija za cijelo se ovo vrijeme drugog natječaja nisu pojavili u riječkom škveru. O ruskoj tvrtki AnRussTranss u '3. maju' i dalje nema ni traga ni glasa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi