tvrtka za prevođenje

Željka Markić ima sve manje prihode, ali može je veseliti jedna stvar

  • Autor: Luka Filipović
  • Zadnja izmjena 25.03.2019 14:19
  • Objavljeno 25.03.2019 u 14:19
ŽEljka Markić na prosvjedu na splitkoj rivi protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u organizaciji Gradjanske inicijative "Hrvatska protiv ratifikacije Istanbulske konvencije" 12. travnja 2018.

ŽEljka Markić na prosvjedu na splitkoj rivi protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u organizaciji Gradjanske inicijative "Hrvatska protiv ratifikacije Istanbulske konvencije" 12. travnja 2018.

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Čikotić

Prevodilački biznis Željke Markić zabilježio je lani velik pad prihoda. Njezina tvrtka Sermon prošlu godinu završila je s 2,8 milijuna kuna prometa, što je gotovo tri puta manje nego godinu prije. Ono što čelnicu udruge U ime obitelji može veseliti to je što joj je firma i dalje profitabilna

Sermon je Markić osnovala 2004. godine. Trenutno za nju radi, prema informacijama s internetske stranice tvrtke, 13 prevoditelja. Osim usluge pisanog i usmenog prevođenja, nude lekturu i korekturu te najam konferencijske opreme.

U referencama firme navodi se 20 kompanija i državnih institucija s kojima Sermon surađuje ili je surađivao. Među njima su, između ostalih, Hrvatska gospodarska komora (HGK), Državni zavod za statistiku (DZS), Zavod za školstvo i Hrvatski Caritas.

Markić je najbolje poslovne brojke ostvarivala prije sedam, osam godina, kad joj je prihod bio veći od 15 milijuna kuna. Od tada joj promet pada, tako da je 2018. završila s 2,8 milijuna kuna prihoda, što je za 5,3 milijuna kuna manje nego u 2017.

Sermon svaku godinu završi u plusu. Markić je lani zaradila 959.909 kuna, što je za milijun kuna manje od dobiti koju je prikazala godinu prije.

Gledano s financijske strane, Sermon je zdrava firma. Ukupni kapital je veći od šest milijuna kuna dok mu je zaduženost tek 51.666 kuna.

  • +23
  • +20

Željka Markić

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Na mrežnim stranicama Sermona nalazi se poveznica koja vodi do druge tvrtke slična imena u vlasništvu Željke Markić, SermonCRO. Kako je ona poslovala, nije poznato jer je ta firma registrirana u Srbiji. SermonCRO bavi se farmaceutskim i biološkim istraživanjima.

Suprug Željke Markić, liječnik urolog Tihomir Markić, vlasnik je Poliklinike Victus.

Prema podacima Fine, ta poliklinika lani je imala prihod od 661.677 kuna i 191.191 kunu dobiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!